2014. február 7., péntek

A 10 legjobb sorozat

Általában a legtöbb sorozat szintje jóval egy film szintje alatt van és gyakran egy híresebb sorozat jelenti a kiugrást a színészeknek egy nagyobb film felé. Ezért nem csoda, hogy általában a nagyobb filmsztárok nem vállalnak el sorozatszerepeket, csak filmeket, persze vannak kivételek. Mint ahogy rengeteg jó sorozat is van, ezért úgy gondoltam összeszedem a 10 legjobbat.

Top 10 sorozat:

10. Monk - Flúgos nyomzó (Monk)

Szerintem mindenki látott már pár részt a bogaras magándetektívről szóló sorozatból. Az elején megölik Monk feleségét Trudy-t, akinek a gyilkosát az egész sorozat ideje alatt keresik, majd az utolsó részben derül fény az igazságra. Tony Shalhoub remekül játssza a furcsa, de zseniális ex-nyomozót. A sorozat egyben vicces, elgondolkodtató, és fordulatos.

9. Jim szerint a világ (According to Jim)

Ebben a szituációs komédiában Jim és Cheryl családját ismerhetjük meg. Jim egy vicces szerethető kisvárosi családapa, felesége Cheryl, legjobb barátja Andy. Jim gyakran találja magát zavaros helyzetben lustasága és önbecsülése miatt. Én rengeteget nevettem ezen a sorozaton, ezért lett top 10-es nálam.

8. Dr. House 

Az arrogáns, beképzelt, önfejű, de zseniális orvosról szóló sorozat évekig a legnézettebb volt Amerikában, ami köszönhető a remek történeteknek, a jól megírt forgatókönyvnek és Hugh Laurie színészi játékának. Sajnos a sorozat készítését 2012-ben befejezték.

7. Csi: Miami helyszínelők (Csi: Miami)

Az összes Csi közül nekem ez a kedvencem, mind a szereplők, mind a különlegesek fények és a tengerpart miatt, valahogy más és szerethetőbb volt számomra. A miami-i csapat vezetője Horatio Caine hadnagy, akit David Caruso alakít tökéletesen, rajta kívül fontos szereplő volt Calleigh Duquesne (Emily Procter) és Eric Delko (Adam Rodriguez). Sajnos a sorozatot 2012-ben befejezték, a 10. évaddal.

6. Két pasi meg egy kicsi (Two and a Half Men)

A Két pasi meg egy kicsit 2003-ban kezdték el forgatni, ekkor még Charlie Sheen-nel a főszerepben, aki egy nagydumás, gazdag, csajozógépet játszott, de 2011-től Charlie botrányos viselkedése miatt, Ashton Kutcher vette át a főszerepet. Ritka ilyen nagy neveket látni egy sorozatban, de meg is fizetik/fizették őket rendesen, Charlie Sheen az utolsó évadban 1,5 millió dollárt keresett epizódonként, amivel minden idők legjobban fizetett sorozatszínésze lett. A vígjátéksorozatban, még szerepel Jon Cryer, aki Alan-t, Charlie szerencsétlen öccsét játssza és Angus T. Jones, Alan fiát, Jake-t formálja meg.

5. Trónok harca (Game of Thrones)

Az HBO az utóbbi időkben belekezdett pár nagy költségvetésű sorozatba, mint a Spartacus, vagy a Trónok harca. Az utóbbi egy híres könyvsorozat alapján készül, amit meglepően jól filmesítettek meg. Mivel könyv alapján készül, így a fordulatokból nincs hiány, sokszor a legváratlanabb pillanatban halnak meg főszereplők, vagy hoznak furcsa döntéseket. A színészi alakítások kifejezetten jók, szinte tökéletesek, nem hiába lett az ötödik.

4. Válaszcsapás (Strike Back)

A Cinemax által forgatott, Brit akciófilm-sorozat napjaink egyik leghíresebb akció-sorozatává nőtte ki magát. A sorozat első évadjának főszereplője a John Portert játszó Richard Armitage volt, de a második évadtól a Cinemax megvásárolta a sorozatot és új főszereplőket választott Sullivan Stapleton és Philip Winchester személyében. Minden évad egy külön történetet mond el, ahol a két főhős egy terroristát próbál elkapni. A sorozat 2. és 4. évadját Magyarországon forgatták, sőt nemrégiben bejelentették, hogy az 5. évadot is itt tervezik folytatni.

3. Spartacus: Vér és homok (Spartacus)

Nálam a 3. helyen végzett az HBO nagy költségvetésű történelmi sorozata, amely a Spartacus féle rabszolgafelkelést dolgozta fel. A sorozat 3+1 nulladik évadból áll, amit az 1. évad után a főszereplő, Andy Whitfield (a képen jobbra) tragikus halála után kellett forgatni, míg a méltó utódot keresték. A 2. évadtól Liam McIntyre (a képen balra) játszotta hasonlóan jól Spartacust.
A sorozat elképesztően élethűen mutatta be az ókori Rómát és a gladiátorok életét, a színészi alakítások és a forgatókönyv is a helyén volt.

2. Így jártam anyátokkal (How I Met Your Mother)

A 2005 óta képernyőn lévő vígjátéksorozatban Ted Mosby (Josh Radnor)  meséli el gyermekeinek 2030-ban, 20-as, 30-as éveit, az utat ahogy találkozott a feleségével. A sorozat annyira jól sikerült, hogy a legnézettebb vígjátéksorozat lett a világon. Az összes színész jól játszik benne, de személyes kedvencem a nőcsábász Barney Stinson-t alakító Neil Patrick Harris, aki elképesztő gondolkodásmódjával vicces helyzeteket teremt.

1. A zöld íjász (Arrow

A kedvenc sorozatom az alig 1,5 éve futó A zöld íjász, ami egy képregény feldolgozása. A sorozat főszereplője Oliver Queen (Stephen Amell), aki egy milliárdos családból származik, de 20 évesen a yacht, amin tartózkodott elsüllyed és 5 évet tölt egy pokoli szigeten, ahol a túlélésért kell küzdenie. Amint visszatér városába, Starling City-be elhatározza, hogy megmenti városát, álruhát ölt és éjszaka harcol a bűnözők ellen. Amikor az első epizódot láttam nagyon tetszett, de úgy gondoltam, hogy csak egy pár rész erejéig tudják tartani ezt a szintet, de szerencsére tévedtem, mert nemhogy tartják a szintet, de hétről-hétre egyre jobb és jobb a sorozat, remélem még sokáig így marad.

Ha tetszett a cikk oszd meg facebookon, vagy mondd el véleményed kommentben és állítsd össze a te Top 10 kedven sorozatod! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése