2014. február 4., kedd

A 25 legviccesebb vígjáték

Úgy gondoltam, hogy összeszedem és leírom, hogy szerintem mi a 25 legviccesebb film, melyek azok a filmek amelyeken a legtöbbet nevettem. Nem feltétlenül vígjátékok lesznek, lesz 1-2 akciófilm is a top 25-ben. Nyilván ez a saját véleményem és sok függ az ízléstől, de szerintem pár biztos benne lenne mindenki toplistájába. Ha gondoljátok írjátok le kommentben a ti kedvenc vígjátékaitokat, vicces filmeiteket. Ha meg inkább az akciófilmeket szeretitek akkor itt van a 25 legjobb akciófilm.

Top 10 sorozat
Nézd meg 2014 legjobb filmjeit!



25. Ted  

A káromkodó, drogozó plüssmackó és barátjának John Bennetnek (Mark Wahlberg) története, egy elég vicces filmet eredményezett, melyet a Family Guy alkotója álmodott a vászonra. Sok film szól beszélő állatokról, plüssállatokról, de kevés filmben nő fel velük együtt a főszereplő és talán ezért olyan különleges és vicces ez a film. Bár számomra először furcsának tűnt, hogy a főként akciófilmekben feltűnt Mark Wahlberg játssza a főszerepet, de végülis jó döntésnek bizonyult.

24. Képszakadás 


Már lassan unalmassá válhat a sok Másnaposok utánzat, újraforgatás, meg hasonló jellegű történet, de ez elég jól sikerült, lényegében ugyanaz az alaptörténet csak tinikkel újraforgatva, legalább annyi poénnal, ökörködéssel, hülyeséggel, bulival. A filmben kis nevű ismeretlen színészek szerepelnek, középszerű játékkal, de rengeteget lehet nevetni a szituációkon, beszólásokon.


23. Project X - A buli elszabadul

És megint egy tinikről szóló bulifilm, kicsit más alaptörténettel, gyengébb alakításokkal, de sokkal nagyobb bulival. Thomasnak lesz a 21. születésnapja és két legjobb barátjával házibulit szerveznek. De félnek, hogy nem jön el senki és ezért rengeteg helyen kezdik el hirdetni, de többen jönnek, mint amire számítottak. A buli egyre nagyobb és nagyobb lesz, míg teljesen elszabadul.


22. Taxi 2. 

A történet egy adrenalinfüggő taxisról szól Danielről (Samy Naceri) és barátjáról a kétballábas rendőrről Émilienről (Frédéric Diefenthal). A japán védelmi miniszter a városba látogat, de elrabolják, a nyomozásban Émilien is részt vesz, majd barátnője apján keresztül Daniel is belekeveredik a történtekbe. A film nagyon szórakoztató, akár többször is végignézhető, bár nem annyiszor ahányszor mostanában az Rtl Klub játssza...

21. Szüzet szüntess

A történet Matthewról egy jól tanuló, de csajozni nem tudó srácról szól. De mikor a szomszédba új lány költözik felfordul addigi élete és szerelmes lesz a lányba, de addigra kiderül, hogy a lány pornószínésznő volt és a történet tovább csavarodik. Mindenképp ajánlom azoknak akik, szeretik a burkolt poénokkal tele lévő filmeket. Az egyik legjobb vígjáték a kategóriájában.

20. Csúcsformában 3. 

Az első olyan film, ami úgy került a toplistába, hogy nem vígjáték, hanem akciófilm, de Chris Tucker humora annyira jól fűszerezi a filmet, hogy az egyik legviccesebb film amit láttam. A történet elején a triádok megölik Han nagykövetet és Lee felügyelő (Jackie Chan) és Carter (Chris Tucker) a nyomukba ered. 

19. Rendőrakadémia (összes rész)

Nem hinném, hogy sok ember van, aki még egy részt sem látott a Rendőrakadémiából, de ha mégis van mindenképp nézzen bele. Ahogy a címben is benne van a film összes része egy rendőrakadémiáról szól, ahova testsúlytól, ügyességtől, iskolázottságtól függetlenül bárki jelentkezhet. Így nehéz dolga lesz a kiképzőknek. 

18. Vad kanok 

És megint egy bulizós film egy baráti társaságról. A film elején a baráti társaság egyik 18 éves tagja megházasodik, ekkor a többi barát fogadást köt, hogy ki házasodik meg utoljára. Jó pár évvel később már csak ketten maradnak, az akkor még mindig nagyban csajozó és egy éjszakás kalandokban résztvevő Kyle és Michael. De Michael egy kaszinóban nagy adósságba keveredik és megfenyegetik, hogy egy hónapja van a pénzt visszafizetni. Ekkor jut eszébe a fogadás és a fél milliós nyereményalap...

17. Szemfényvesztők 

Hogy rabol ki négy bűvész több millió ember szeme láttára egy bankot? Majd miért osztják szét a nézők között? Ha érdekelnek a válaszok nézd meg a Szemfényvesztőket. Ez volt az egyik legjobb sztori és legfordulatosabb film, amit valaha láttam. Sokan kritizálják, hogy mennyire valósághű és mennyire nem, de ez egy film, szinte minden filmben vannak valóságban nem kivitelezhető dolgok, mint ahogy ebben is.

16. A Wall Street farkasa 


Képzelj el egy 3 órán át folyamatosan pörgő, elképesztő tempóban menő filmet, egy dollármilliomos brókerről és akkor megkapod a Wall Street farkasát. Remek színészi alakítások (Itt főleg Leonardo DiCapriora gondolok, de a mellékszereplők is jók voltak), jó poénok, drogok, csajok, buli és elképesztő pörgés jellemzi a filmet, ami egy igaz történeten alapszik. A film egyetlen hibája, hogy 3 órás, ami túl sok, talán ha kettő lenne előrébb került volna a ranglistán. Nem a legviccesebb vígjáték amit láttam, de határozottan az egyik legjobb film.

15. Életrevalók 

Talán az egyetlen Oscar-díjra jelölt film a toplistán, rengeteg poénnal fűszerezve egy megható történetben. A film egy rokkant milliárdosról és egy gettóban nevelkedett srácról szól, aki jelentkezik a milliomos ápolójának, de csak azért hogy elutasítsa és megkapja a segélyt. De felveszik egy hónapra...

14. Amerikai pite (5-6)

Az Amerikai pite filmeket több csoportra bontottam, szereplőgárda szerint, 1-3 és 8. rész, 4. rész, 5-6, 7. rész. Most az 5. (Pucér maraton) és a 6. (Béta-ház) rész lett a 14. a toplistán. Ezekben Erik Stifler, Dwight Stifler és barátai a főszereplők. Erik Stifler kicsit más mint a többi Stifler, visszahúzódóbb  és kevésbé csajozik. Ezek a vígjátékok egyértelműen korszakújítóak voltak és nem véletlenül kerültek fel a 25 legjobb, legviccesebb vígjáték listájára.

13. Gagyi Mami

Malcolm Turner (Martin Lawrence), FBI-ügynök, aki annak érdekében, hogy elkapjon egy bankrablót, 200 kilós nagyszájú nagymamának öltözik és beköltözik a bankrabló menyasszonyának házába. Ebből sok zűr és vicces helyzet adódik, nem véletlenül került fel a toplistára.

12. Pénz beszél (1997)

Ha egy híres humorista és az egyik leghíresebb vígjátékszínész közösen csinál egy filmet, abból nem nagyon sülhet ki rossz és ez most sem volt másképp. A Chris Tucker és Charlie Sheen duó elképesztően jó vígjátékot csinált. Sheen riportert, míg Tucker egy nagy balhéba keveredett kisstílű bűnözőt alakít.

11. Apafej

Talán az egyetlen igazán jól sikerült film Adam Sandlertől, de ez tényleg jól sikerült. Sandler egy gyerekes, komolytalan felnőttet alakít, de barátnője elhagyja és ezért hogy imponáljon, magára vállalja legjobb barátjának ötéves fiát.

10. Bankcsapda

A film első öt percéből arra lehet következtetni, hogy egy átlagos bankrablásos akciófilm lesz, de ez nem így van. Mivel két bankrablócsapat próbál kirabolni egy időben 1 bankot. Egy vérprofi banda és két szerencsétlen. Mivel más az elképzelésük, így megegyeznek, de később kiderül, hogy lehet, hogy nem a véletlen műve, hogy ugyanakkor próbálják kirabolni. A film fordulatos és nagyon vicces, egyik kedvencem.

9. A diktátor 

Haffaz Aladdin (Sacha Baron Cohen) egy észak-afrikai köztársaság diktátora, aki szeretné megakadályozni, hogy a demokrácia bekerüljön az országába. Amikor megtudják, hogy atomfegyverei vannak, az ENSZ-be indul beszédet tartani, de egy félresikerült merénylet után New-York utcáin egyedül marad.


8. Amerikai Pite (1-3, 8)

És még egy pite... Nekem az eredeti szereplőkkel tetszett a legjobban, igazából minden rész jó volt, amiben ez a szereplőgárda van. Jó poénok, kínos, vicces helyzetek, bulik, csajozás, a kedvenc filmtémám. :)

7. Ki a faszagyerek?

Az egyik legjobb akcióvígjáték, egy kemény zsaruról szól aki mindig elkapja a bűnözőket, de ezúttal, csak egy szerencsétlen félnótás kap el, de ahelyett, hogy lecsukná, inkább ráveszi, hogy segítsen elkapni a fegyverkereskedőt.

6. Családi üzelmek


Általában, ha túl sok nagy név van egy filmben, akkor nem lesz olyan jó, hiába a nagy költségvetés, de  ez valahogy más volt, legalábbis nekem nagyon tetszett. Jason Sudeikis egy kisstílű drogdílert játszik, aki elveszti a bevételt, így kénytelen egy nagyobb melót elválallni, de ehhez segítségre van szűksége, így jön a képbe a sztriptíztáncost játszó Jennifer Aniston, a csavargót játszó Emma Roberts és egy szerencsétlen bőrébe bújó Will Poulter.

5. Másnaposok

Egy viszonylag kis költségvetésből leforgatott brutálisan nagy film, hatalmas poénok, remek színészek, jó történet, fordulatos forgatókönyv, nagy bevétel. Nem volt csoda, hogy jött a folytatás, de sajnos az nem sikerült jól, dupla akkora költségvetés, lemásolták az elsőt, kevesebb poén. Ezért csak az 1. rész került be a toplistába.

4. Csúcsformában (1-2)

Jackie Chan és Chris Tucker rendőrt játszanak ezekben a filmekben. Jackie, egy komoly felügyelőt, míg Tucker a mókás, komolytalan társát. Ez az egyik legjobb akció-vígjáték.

3. Cool túra

Josh Porter egy átlagos egyetemista, aki távkapcsolatban él barátnőjével, de nagy hibát követ el és megcsalja. A nagyobb probléma viszont az, hogy ezt fel is vették és tévedésből elküldte nekik postán. Amikor rájön a tévedésre és azonnal útnak indul 2 haverral és egy másik sráccal, hogy megakadályozzák, hogy a lány kinyissa a felvételt. Szerintem ez egy alapmű ebben a kategóriában, és az egyik legviccesebb vígjáték.

2.  A randiguru

Van egy férfi, aki a csajozás mestere és úgy dönt, hogy segít férfi társain és megtanítja őket az ismerkedés rejtelmeire. Ám a mostani esete igazán nehéz, tetejébe eközben ő is beleszeret egy nőbe... A színészpáros, Will Smith és Kevin James szinte tökéletesen játssza a szerepét.

1. Förtelmes főnökök

A filmet még moziban láttam 2011 őszén pár haverommal, és az egész filmet végigröhögtem, nem volt olyan két perc, amiben ne nevettem volna. Azóta nem mertem újra megnézni, nehogy csalódást okozzon. A film 3 barátról szól, akik utálják főnöküket és úgy döntenek, hogy elteszik őket láb alól.

Szerintem biztos van pár film ami neked is tetszik belőle, ezért, ha nem láttad valamelyiket érdemes megnézni. Ha gondolod nyugodtan írd le komentben a te top 25-ös listádat, a legviccesebb vígjátékokról. Ezeken több olyan film is van amik bár jók de mégsem fértek bele a legjobbak közé, ilyen például Adam Sandler legtöbb filmje (Ne szórakozz Zohannal, Borat, Nagyfiúk stb.), vagy a Gyakornokok, amitől többet vártam és talán kicsit érdekesebb történettel bekerült volna és a Bakancslista, ami csak azért nem került be, mert nem tetszett a film hangulata, ezen kívül azon is rengeteget nevettem.

Ha tetszett a cikk, oszd meg facebookon!


Kapcsolódó cikkek:

26 megjegyzés:

  1. pl ravasz az agy két füstölgő puskacső (angol gengszterfilm,vígjáték)
    nagy durranás 1-2 (főleg 2)

    VálaszTörlés
  2. Edemszendlernek két jó filmje a kellékfeleség, és az 50 első randi.
    A Forrest Gump-ot is betehetnéd. Őrült dilis szerelem, A boldogság sosem jár egyedül, Barátság extrákkal is nézhető filmek.

    VálaszTörlés
  3. Nekem a Trópusi vihar kifejezetten hiányzott a felsorolásból.

    VálaszTörlés
  4. Airplane minden válogatásban 1-3 helyen szerepel.........gyorsan nézd meg /persze kizárólag az eredeti 1986-os szinkronnal/

    VálaszTörlés
  5. Szart ez a leviccesebb 25 film!!!!!!! Még az 1 helyezet is csak elmegy!
    Pancser munka volt ezt összeállítani!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te ostoba, OLVASD EL mit ír az elején aki összeállította...("szerintem mi a 25 legviccesebb film").
      Nem lehurrogni kell, ha nem tetszik csinálj Te is egyet, aztán megnézzük az mennyivel lesz jobb, faszfej.

      Törlés
    2. szakadok a kommenten XDDDDDDDDDDDDDDDDD

      Törlés
    3. ez de gyökér

      Törlés
  6. Eurotrip (szigorúan a feliratos verzió), Vissza a suliba, Haláli fegyver, Top secret.

    VálaszTörlés
  7. Nem sok filmet láttam ezekből, de kapásból 5-öt nem is sorolnék a vígjátékok közé... Az Életrevalók, A Wall street farkasa, Szemfényvesztők stb... Ezek lehet hogy viccesek, de NEM VÍGJÁTÉKOK...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az életre valók ugyan nem vígjáték , ezt aláírom! de ennek ellenére örülök neki hogy a listára került , különben egy igazán jó filmet hagytam volna ki.

      Törlés
  8. A cikk írójának vagy nincs humorérzéke vagy még nem látott humoros filmeket.

    VálaszTörlés
  9. Nem értek egyet néhány hozzászólással. Szerintem jó ez a válogatás, nekem nagyon tetszik! Több kedvenc filmem is köztük van: Életrevalók, Családi üzelmek. Bár vannak köztük olyanok is amiket nem szeretek. Ennek ellenére úgy gondolom nagyon hasznos ez a lista! :)

    VálaszTörlés
  10. Egész jó kis lista, bár a dumb és dumber és a 2 ace ventura filmet nagyon hiányolom.

    VálaszTörlés
  11. Halálos temetés oltári jó film. Aztán ott van még a MAflás, a Mr Magoo, Csupasz pisztoly 1-2, Sziki szökevény, Rugacs, Ernest iskolába megy.
    Pénznyelő, fura farm, Golf őrültek 1-2.
    És akkor legyen egy képszakadás is. Hé haver hol a kocsim?
    Fehérnemű hadművelet (Rózsaszín tengeralattjáró), Tűz a víz alá, mars a Marsra
    Személy szerint a terminátor 3-at is nagyon viccesnek találtam, de jobb lett volna kihagyni

    VálaszTörlés
  12. A feketék fehéren? nekem az is az egyik kedvenc filmem!

    VálaszTörlés
  13. A feketék fehéren? nekem az is az egyik kedvenc filmem!

    VálaszTörlés
  14. Agyő nagy Ő. Minden idők egyik legjobb vígjátéka, tele poénokkal! :) "te kivel vagy? Mi a két alternatíva? Velem, vagy az ózonnal?? :)

    VálaszTörlés
  15. Agyő nagy Ő. Minden idők egyik legjobb vígjátéka, tele poénokkal! :) "te kivel vagy? Mi a két alternatíva? Velem, vagy az ózonnal?? :)

    VálaszTörlés
  16. Ezek pont azok a filmek, amelyek ugyan azt sugározzák, mennyire viccesek, pedig mind a készítők, mind a szereplők igencsak híján vannak annak a humorérzéknek. Na jó. Nálam így valahogy. Ez nem sorrend, vagy teljes lista, pusztán egy vegyes-felvágott. Lesz benne mindenféle a klasszikus burleszktől a sitcomokon át a szürrealizmusig.
    A Hulot úr filmek (Jacques Tati)
    A diktátor és más Chaplinek
    Buster Keaton filmjei
    A szörnyeteg (Roberto Begnini)
    A Csendőr sorozat, avagy Jákob rabbi menni riviéra
    Esernyőtrükk
    Top secret
    Monty Pythonék (személy szerint a sorozaton kívül Az élet értelmét szeretem a legjobban)
    Az eredeti Rózsaszín párduc
    Ne légy barom
    Ádám almái
    Brazil
    A nagy Lebowski

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kiegészítő listát.
      Ezt a cikket még egyedül állítottam össze, így nagyon egy ízlés alapján van megcsinálva, emiatt van sok hasonló típusú film, de örülök, hogy leírtad ezeket a vígjátékokat is, hogy az olvasok szélesebb körben tudjanak válogatni.

      Törlés
  17. A fuck you tanárúr (1-2) is jó film :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen a filmnek mindenképp helye lenne a listában, de sajnos csak a cikk megírása után láttam őket. :D

      Törlés
    2. Eddigi legjobb filmem
      a Fák Jú Tanár Úr volt. Érdemes megnézni nagyon vicces!

      Törlés