2017. február 12., vasárnap

2016 legjobb filmjei

2016 egy elég vegyes év volt a filmek tekintetében, voltak nagy csalódások és hatalmas meglepetések is, de összességében azért született jó pár kiemelkedő alkotás. Nem hiszem, hogy értelme lenne omlasztva egy listát összeállítani, mert nem lehet a filmeket külön kategóriákban objetkíven összehasonlítani, ezért külön csoportokra bontottam a filmeket és azon belül kategorizáltam. 
Azonban készültek 2016 kevésbé jó filmek is, itt láthatjátok a listánkat 2016 legrosszabb filmjeiről.Akciófilmek

Nem volt túl erős a mezőny, ami a legjobb akciófilmeket illeti, de azért sikerült pár jót is találnom a sok elkaszált film között.


13 óra: Bengázi titkos katonái
A film igaz történet alapján készült és Hollywood-i viszonylatokhoz képest kis költségvetéssel készült, azonban ennek ellenére is látványos és elég izgalmas lett.


Assassin's creedSokat gondolkoztam, hogy feltegyem-e a listára, azonban a rengeteg negatív kritika ellenére én jól szórakoztam rajta. Rengeteg logikai buktató és hiba van a filmben, de összességében elég szórakoztató.


London ostroma

Az előzőhöz hasonlóan ennek a filmnek is megkérdőjelezhető az említése a 2016 legjobb filmjei között, de én elég izgalmasnak találtam, a látvány rendben volt, de azért nem kell tőle olyan sokat várni.Hardcore Henry


A Hardcore Henry egy teljesen új koncepcióban készült, ahol az egész filmet belső nézőpontból láthatjuk, mintha egy videójátékot játszanánk. Ez egy egészen kreatív ötlet, amiből egy izgalmas film lett, de a rengeteg kamerarángás miatt nem valószínű, hogy túlzottan elterjedt lesz a módszer.

A könyvelő

Mostanában amihez Ben Affleck hozzányúl az arannyá válik, ez nem volt másképp az idei év egyik sikerfilmjénél, A könyvelőnél sem.


Dráma

Dráma kategóriában nehéz igazán jó filmet csinálni, mert ha a sztori egy kicsit túl vontatottra sikeredik, akkor az egész filmet elronthatja, azonban ennél a pár filmnél a felvezetés is jól sikerült:


Tiszta szívvelIdén egy magyar film is felkerült a listára, amely kifejezetten jól sikerült, érdemes ezt is megnézni.


Eddie, a sasVan egy álmod, aminek eléréséhez se a tehetséged, se a lehetőségeid nincsenek meg, mit teszel? Feladod vagy folytatod álmod hajszolását? Filmünk főhőse nem adta fel.


Mielőtt megismertelek


Pelé

A világ egyik legjobb és leghíresebb focistájának élettörténete, karrierje a kezdetektől a csúcsig.


Vígjáték

Vígjátékok szempontjából elég változatos évet zártunk, voltak hatalmas bukták és egész kellemes filmek is. Ezek voltak 2016 legjobb vígjátékai:


Nagyfater elszabadul


Nem kell egy műalkotásra gondolni, viszont ha helyén kezeljük a filmet elég szórakoztató lehet.

Mike és Dave esküvőhöz csajt keres

Hasonló kategóriájú film, mint a Nagyfater elszabadul De Niro nélkül. Igen szóval kicsit rosszabb.


Rendes fickók
Egy klasszisokkal jobb film, mint az előbb említett vetélytársai. Ahol a film kissé unalmassá válna ott a jó színészi alakítások és a humor tartja fent a nézők érdeklődését. Nem az év filmje, de remekül meg van csinálva.


Deadpool
Igen egy újabb szuperhős film... Vagyis nem egészen, hiszen Deadpool szuper, de nem hős. Az egész filmet végigkiséri egyfajta jellegzetes szarkasztikus fekete humor, amit zseniálisan beleépítettek a dialógusokba.Rossz anyák

Egy kellemes esti kikapcsolódást tud nyújtani a film többet nem, de nem is várjuk el tőle.
Hivatali karácsony
Egy karácsonyi film, ami inkább szilveszteri hangulatot kelt, mivel az egész film egy buli szervezéséről szól, mint a Project X, csak a főszereplők idősebbek és a tét is nagyobb.


Miért pont Ő?


Szerintem a legjobb vígjáték lett az évben, laza, könnyed és tényleg vicces. A színészek zseniálisak benne, nem csak a vígjátékok szintjén, de ne a családdal nézzük a filmet, mert lenne pár kínos pillanat.


Animációs filmek

Általában nem szoktam a legjobb animációs filmekről listát készíteni, azonban idén két olyan kiemelkedő alkotás született, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül.


Zootropolis - Állati nagy balhé


Egy tényleg vicces és egyben komoly animációs film, ami a helyén kezeli a gyerekközönséget és egyben a felnőtteknek is egyedülálló élményt nyújthat.


Kubo és a varázshúrok


A Kubo és a varázshúrok sokkal több, mint egy átlagos animációs film, olyan tanítások vannak benne, ami kiemeli a filmet az összes többi rajzfilm közül. Szomorú film, de megéri megnézni.Sci-fi, fantasy

Kétség kívül ebben a kategóriában volt a legerősebb a mezőny. A Marvel hozta a megszokott minőségi filmeket, az új Star Wars előzménysztori is jól sikerült és egy-két kellemes meglepetést is láthattunk idén. Ezek voltak 2016 legjobb sci-fi filmjei:
Legendás állatok és megfigyelésük


Érkezés


Kétség kívül az év egyik legjobb sci-fi filmje az Érkezés, nem akart többnek látszani, mint ami és a forgatókönyvet is elég jól megírták, érdemes megnézni.


Zsivány egyes - Egy Star Wars történet
Az első Disney-s Star Wars film után, aminél főleg a biztonságra játszottak végre kiadtak egy kicsit merészebb koncepciót is, szerintem elég jól sikerült.


Amerika Kapitány: Polgárháború


Nekem az eddigi kedvenc Marvel filmem lett, inkább egy új Bosszúállók résznek tűnik, mint Amerika kapitánynak, de tényleg jól sikerült.


Doctor Strange

A Marvel idén sem hibázott, a Deadpool és az Amerika kapitány új része után még egy elképesztően jól sikerült filmet adtak ki. 


Warcraft: A kezdetek

Egy tényleg jól sikerült játék adaptáció. Tényleg van ilyen? Úgy tűnik.


Thriller/Horror

Ezt a két kategóriát összevontam, mert nem született túl sok maradandó film, de a listán található pár darab mind megérdemli, hogy 2016 legjobb filmjei közt emlegessük őket.
Idegpálya

Részben vígjáték, de az a kategória már elég telített volt és azért ez a film több egy átlagos vígjátéknál, ezért jobbnak láttam ide betenni.


Vaksötét


Végre egy horror film, ahol jó a forgatókönyv és a színészek sem olyan borzalmasak.


Démonok között 2.
Western

Nem túl sok western mozi készült idén, azonban azok elég jól sikerültek.


Aljas nyolcas
A film 3 órás, de ezt nem lehet rajta érezni, szinte repül az idő. Zseniális rendezés és jó színészi alakítások.


A hét mesterlövész

Egy modern feldolgozása egy 1960-as filmnek elég magas költségvetéssel, de szerencsére nem csak a látványra mentek rá a készítők.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése