2015. január 7., szerda

2014 legjobb és legrosszabb filmjei

Eltelt egy év és rengeteg új film született, de sajnos idén sem mondható el, hogy a filmek évek lett volna. Persze, mint mindig most is vannak kivételek, most ezeket foglaltam össze egy rövid listában, kategóriákra bontva.


Legjobb akciófilmek:

A Védelmező











Ebben minden benne van, ami egy mai akciófilmhez kell, jó színészek, egy pörgős sztori, kiváló rendezés és persze a szinte ma már kihagyhatatlan látványelemek.

A rajtaütés 2









Egy indonéz akciófilm, ami magasan túltesz a legtöbb hollywoodi magas költségvetésű, történet nélküli, csak a látványra és a minél nagyobb bevételre törekvő akciófilmeknél.
Aki szereti a jól kidolgozott, főleg közelharcra épülő filmeket, annak ez biztos tetszeni fog.

A túlélő












Egy igaz történeten alapuló háborús film Mark Wahlberg főszereplésével. Talán az egyik legjobb háborús film, amit az utóbbi időben készítettek, mindenképpen ajánlom azoknak, akik szeretik a valós történeten alapuló filmeket.


Legjobb Sci-fik:

A majmok bolygója: Forradalom









2014-ben ismét visszatértek a majmok a mozivászonra, méghozzá milyen ütősen! Mett Reeves rendezésével, Gary Oldman főszereplésével, fantasztikus jelmezekkel és effektekkel sikerült megcsinálniuk az év egyik legjobb sci-fiét. 

A Galaxis őrzői











A Marvel Stúdió idén sem hibázott, ezúttal a Galaxis őrzőit sikerült kitűnően megcsinálniuk. Kidolgozott szereplők, izgalmas jelenetek, látványelemek, egy jól megírt forgatókönyv és egy beszélő mosómedve, mi kell még egy jó sci-fihez?

A holnap határa










Tom Cruise legújabb filmje ismét kasszasiker lett. A sztár ezúttal egy katonát játszik (Bill Cage), akit akarata ellenére beküldenek a harcmezőre, hogy bajtársaival egy űrből érkezett idegen fajjal harcoljanak, Ám ekkor valami furcsa történik Cage-el.


Drámák:

Mielőtt meghaltam










Ha szereted a kőkemény szívszorító drámákat akkor ezt nem szabad kihagynod! A kemény sztorit még talán az év legnagyobb alakítása is megspékeli, amit Matthew McConaughey-től láthatunk. 

Lavina











Kerültél már éles helyzetbe? Mikor minden egyes helyes döntés létfontosságú az életben maradáshoz? Most ez a film megteszi helyetted és mindezt olyan átéléssel és valószerűen, hogy már elhiszed hogy te is ott vagy a helyszínen és együtt küzdesz a túlélésért a szereplőkkel.


Vígjátékok:

The interview










Az év egyik legbotrányosabb filmje, amit több országban be is tiltottak, de ettől függetlenül az év egyik legjobb vígjátéka lett, bár hozzáteszem nem volt túl nehéz dolguk, mert meg kell hagyni az idei év nem a vígjátékokról szólt.

Förtelmes főnökök 2










Nem lett egy kiemelkedő alkotás, de ha csak egy jót szeretnénk nevetni, akkor megéri megnézni a filmet. Átlagos alakítások egy kissé sablonos sztoriban jó poénokkal. 

22 jump street - A túkoros osztag










Hasonló film, mint a fentebb említett Förtelmes fönökök 2., de egy kicsit jobb verzióban, több akcióval. Az első rész után, ami szerintem meglehetősen gyengére sikeredett, nekem a második rész kellemes meglepetést okozott.


A legrosszabb filmek:

És akkor jöjjenek az év legrosszabb filmjei, amiket jobb lett volna, ha nem forgatnak le. Itt nem bontottam kategóriákra a filmeket, mert szerencsére annyi nézhetetlen alkotás idén nem született. 

Herkules legendája









Idén két Hercules film született, az egyik Dwayne "The Rock" Johnson főszereplésével, ami egész jól sikeredett, bár nem egy maradandó alkotás, de sajnos Hollywood idén "meglepett" minket még egy Hercules filmmel, ami az idei legrosszabb színészi játékot hozta. Ha ez nem lett volna elég hozzá csaptak egy sablon sztorit és egy szörnyű rendezést, hogy biztosan felkerüljenek a listára.

Szexvideó










Megnézem a film előzetesét és azt gondoltam, hogy talán az év egyik legjobb vígjátékát hozhatják ki ebből... Hatalmasat tévedtem. Poénok, amiken nem lehet nevetni, kínos szituációk, amik szintén nem viccesek és egy sablon sztori, ha még nem láttad, innen üzenem, hogy nem vesztettél semmit.

Lucy










Az előző filmekkel ellentétben itt fantasztikus alakításokat láthattunk szinte mindenkitől, ezért erősen gondolkoztam, hogy feltegyem-e a listára, de végül az értelmetlen, kiszámítható, nézhetetlen sztori miatt úgy döntöttem itt a helyen. Én értem, hogy ez a film egy sci-fi és történhetnek benne természetfeletti jelenetek, de akkor legalább ne akarják ezeket megmagyarázni baromságokkal. Szegény Morgan Freemannek jutott az a szerep, hogy ezeket a "tudományos tényeket" közölje, aki szintén jól játszott a filmben a főszereplő Scarlett Johanssonnal egyetemben, de ide még ez is kevés volt.

Ha tetszett az összeállítás nyomj egy like-ot, ha pedig valamelyik filmet hiányolod a listából, akkor írd le kommentben!

1 megjegyzés: