2014. június 26., csütörtök

Filmek összehasonlítása: Vér és csont vs Harcosok klubja

Jön a legújabb rovatunk, ahol hasonló témájú filmeket hasonlítunk össze, értékelünk és pontozunk. Az első ilyen összehasonlítás a Vér és csont és a Harcosok klubja című filmről fog szólni. A két film hasonló, de mégis egészen más, míg a Harcosok klubja egy jól felépített dráma, ahol jobbnál jobb színészi alakításokat láthatunk, addig a Vér és csont készítői inkább az akciójelenetek tökéletes kidolgozására törekedtek, de emellett nem hagyták ki a történetből a drámai oldalt és a mély mondanivalót sem.

Harcosok klubja: A filmet remekül vezették fel és elképesztően életszerűen indul, de aztán jön egy rövid negyed óra, amikor unatkoztam a filmen, de szerencsére az egészen kitűnő színészi alakítások kompenzálték ezt a rövid kis részt. Így, ha összegezzük egy jól összerakott filmet kapunk, amire egy erős 8/10-et adok.

Vér és csont: A Harcosok klubjával ellentétben ezen a filmen egy percig sem unatkoztam a remek harcjelenetek és a jól megírt forgatókönyv miatt, természetesen a színészi alakítások kissé alul maradtak az előbbi filmmel szemben, de ettől függetlenül a színészek jól beleélik magukat a szerepbe, így egy 7/10-et tudtam rá adni.

Összegzés: Ha azon gondolkozol, hogy melyik filmet nézd meg, akkor először kérdezd meg magadtól, hogy inkább egy pörgős jó akciófilmet, vagy egy kiváló drámát szeretnél megnézni és ez alapján döntsd el, melyik mozi mellett döntesz.

Kapcsolódó cikkek:

Filmajánló: Bosszúfilmek

Igazán kemény akciófilmek


1 megjegyzés:

  1. Akár fel is hagyhatsz a filmek kritikájának írásával, mert ebből látszik mennyi értesz hozzá...Ennek a két filmnek a témájának annyi köze van egymáshoz mint egy elefánt és egér közötti hasonlóságnak (mindkettő vesz levegőt, és eszik, kb. ennyi)...

    VálaszTörlés