2014. február 15., szombat

Top 10 sorozatszínész

Általában a legtöbb nagy színész is sorozatokban kezdte és amint a sorozat befutott sorban kapta a nagyobb filmszerepeket is, ilyen Brad Pitt, akinek az első szerepe 1987-ben az Another World-ben volt, vagy Leonardo DiCaprio, aki a Santa Barbara-ban kezdte pályafutását. Ezért úgy gondoltam csinálok egy listát a 10 legígéretesebb sorozatszínészről és színésznőről.

10. Manu Bennett (Spartacus, Zöld íjász)

Manu Bennett-nek volt két kisebb szerepe a Spartacus Vér és Homok előtt, de mégis itt vált ismerté Crixus szerepében. Az HBO sorozata, a remek színészi teljesítmény és forgatókönyv miatt az egyik legismertebb és legnézettebb sorozat volt 2010-2013-ig. Ezután Manu Bennett a Zöld íjászban kapott szerepet, ami szintén elég befutott lett.

9. Cobie Smulders (Így jártam anyátokkal)

Az Így jártam anyátokkal című sorozatból ismert Cobie Smulders, a sorozat sikerének köszönhetően már több filmszerepet is kapott. Játszhatott a Bosszúállókban és az Amerika kapitányban. A Bosszúállókból kiderült, hogy igazán jó színészek mellett még eltörpül a játéka, de ezen könnyen javíthat a kemény munka és a  tapasztalat.

8. Rose Leslie (Trónok harca)

Rose Leslie egy fiatal skót színésznő, akinek az áttörést a Trónok harca hozta meg, ahol Ygritte-t játssza hitelesen. A szintén HBO által készített sorozat nézettsége jelenleg 2. a világon. A színésznő is már kap 1-1 filmszerepet.

7. Philip Winchester (Válaszcsapás)

Philip Winchester a Válaszcsapásban kezdte a karrierjét, ahol egy elitkatonát játszik Sulivan Stapleton-nal. A sorozatot a Cinemax 2010-ben megvette, és azóta igen sikeres lett. A Válaszcsapást részben Magyarországon forgatták, és nyáron is itt tervezik az utolsó évadot leforgatni.

6. Richard Madden (Trónok harca)

Richard Madden első szerepe még 1999-ben a Barmy Aunt Boomerang című sorozatban volt, majd még 1-2 kisebb sorozat jött ezután és végül a nagy áttörés neki is a Trónok harcával jött el, ahol ő játszhatta Robb Starkot.

5. Emily Bett Rickards (Zöld íjász)

A színésznőt a Zöld íjászból lehet ismerni, mint a csinos hacker, Felicity Smoak. Szerintem az egyik legígéretesebb színésznő, nemcsak a sorozatszínészeket beleértve. Nagyon jól játssza a szerepét és emelett nagyon szép.

4. Liam McIntyre (Spartacus)

Liam McIntyre a Spartacus: Vér és Homok című sorozat főszereplője volt, ő játszotta Spartacust, miután az Andy Whitfield elhunyt. A mérce nagyon magasra volt téve, mivel Andy remekül játszotta Spartacus-t, így sokan aggódtak, hogy így mi lesz a sorozattal. Szerencsére megtalálták a megfelelő utódot, Liam McIntyre-t aki hasonlóan jól alakította az ókori hőst.

3. Katrina Law (Spartacus, Zöld íjász)

Katrina Law először a már említett Spartacus-ban tűnt fel, ahol Spartacus szerelmét Mira-t alakította. Remek alakításának köszönhetően sok más sorozatban és filmben kap szerepet, így játszhatott azóta ő is a Zöld Íjászban, vagy a Csi: Miami helyszínelőkben.

2. Neil Patrick Harris (Így jártam anyátokkal)

Neil Patrick Harris legjobb és legismertebb szerepe az Így jártam anyátokkal című vígjátéksorozatban, Barney Stinson. A sorozat az egyik legjobb most futó vígjátéksorozat, főként Neil Patrick Harris alakításának köszönhetően.

1. Stephen Amell (Zöld íjász)

Stephen Amell már 2004 óta próbálkozik kisebb szerepekkel, jelentkezett Spartacus-nak is, ám a szerepet végül Liam McIntyre kapta meg, de nem biztos hogy rosszul járt vele, mivel így főszerepet kapott a Zöld íjászban, ahol egy milliárdos playboy-t alakít, aki 5 évig egy szigeten küzd a túlélésért, majd mikor visszatér, újonnan szerzett képességeivel megpróbálja megmenteni városát a bűnözőktől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése