2014. február 18., kedd

Igazán kemény akciófilmek

Egy igazán kemény, ütős akciófilmet szeretnél nézni, de nem tudod mit? Itt egy pár ötlet, ha kemény bunyót, izgalmas pörgős jeleneteket, lövöldözéseket, keménykötésű fickókat akarsz látni egy filmben. Itt nem a sztori, kivitelezés számít csupán az izgalmas jelenetek és hiteles, látványos verekedések.

A rajtaütés
Ha brutális, kemény filmekről beszélünk egyértelműen itt a helye ennek az indonéz filmnek. Egy átlagos amerikai akciófilmben a főhős gépfegyverrel lemészárol mindenkit fordulatok és verekedős jelenetek nélkül. Szerencsére ebben a filmben egyikből sincs hiány, fordulatos és tele van bunyóval, talán túl sok is van, ami egy keleti filmnél gyakori. Őszintén szólva én már régóta vártam egy olyan filmet, ahol a maffia épületébe törnek be és a cél az egész szervezet kiirtása. Amikor megtudtam, hogy Indonéziában forgatnak egy hasonló filmet kicsit csalódott lettem, mert úgy gondoltam nem lesz elég látványos, de szerencsére tévedtem.

Hitman - A bérgyilkos
Egy szervezet, mely azzal foglalkozik hogy profi bérgyilkosokat képezzen ki árva gyerekekből. Úgy működnek mint egy gép lelkiismeret és bűntudat nélkül gyilkolnak, kiirtották belőlük az utolsó cseppig az együttérzést. Vagy mégse? Miért akarják csapdába csalni egyik emberüket? 
A film pörgős, izgalmas, igazi megállás nélküli akciódús mozi. Viszonylag jó történetet körítettek a látványos jelenetek mellé, de ebben a filmben nem az a lényeg, ha szereted a pörgős akciófilmeket mindenképp nézd meg.  

Párizsból szeretettel
A Párizsból szeretettel elég nagy bukás volt a mozikban, mondjuk úgy hogy semmi nyereséget nem termelt, de ettől függetlenül nekem tetszett. Egy szokásos titkos ügynök sztori sok akcióval és egy csepp humorral fűszerezve. 

Feláldozhatók
A legnagyobb nevek egy filmben. Szinte minden színész aki játszott akciófilmben szerepelt egy Feláldozhatók filmben. Nem csoda, hogy egy elég izgalmas, látványos filmet sikerült kihozni belőle. A törtlnetre, fordulatokra itt sem sok energiát fordítottak, de látványos, izgalmas jelenetekből van bőven.

Crank
A Crank egy nagyon brutális film. Az elejétől a végéig elképesztő tempót diktál, ahogy a megmérgezett főszereplő próbálja megtalálni az ellenszert és fokozni az adrenalin szintjét, hogy később hasson a méreg, amit beadtak neki. A Crank 2 viszont szerintem nagyon rosszul sikerült, hatalmas csalódás volt számomra.

Bérgyilkosok viadala
Egy B kategóriás akciófilm, amiben tényleg nincs megállás. Nem túl jó színészi alakítások, nem nagy költségvetés, de már az alaptörténetből kivehető, hogy végig akciódús. A történet egy 7 évente megrendezésre kerülő életre halálra menő versenyről szól, ahol profi bérgyilkosok küzdenek meg 10 millió dollárért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése