2017. május 24., szerda

Alien: Covenant - Jobb, de mégsem

A közepesen sikerült Prometheus után a rajongók epekedve várták az Alien: Covenant-ot abban bízva, hogy a folytatásjobb lesz, mint az eredettörténet első része. A moziba reménykedve ültem be, de kettős érzésekkel távoztam.

Több szempontból jobb lett a film, mint a Prometheus. Az izgalmat jobban fokozza és sikeresebben fenntartja a nézők érdeklődését, de emellett a logikai buktatók megsokszorozódtak a Prometheushoz képest.
A főszereplők még ostobábbak. Minden horrorfilmben megvan az a pillanat amikor a néző szinte a vásznon keresztül próbálja elmagyarázni a szereplőknek, hogy "NE MENJ BE ODA!". Jó esetben ezt a néző valamilyen többletinformációból szűri le, hogyha bemegy akkor baj van. Itt nem. Itt egyszerűen a legtöbb szereplő gyerekesen naiv. Több példát is fel szeretnék hozni, amik mellett nem tudok elmenni szó nélkül, viszont ehhez kelleni fog a Spoiler alert:
Spoiler:
  1. Találnak egy teljesen ismeretlen bolygót, de ők leküldik "felderíteni" a csapat nagy részét, ahelyett hogy csak pár embert, vagy egy robotot küldenének.
  2. Mikor leszállnak láthatják, hogy minden körülmény ideális az élet kifejlődéséhez, növények és víz is található a bolygón, viszont egyetlen állat sincs a közelben, én ilyenkor elkezdenék gyanakodni, hogy valami nincs rendben.
  3. Majd elindulnak megintcsak majdnem az egész csapattal mindenféle űrruha vagy maszk nélkül felfedezni a bolygót, miközben 1 személyt hagynak a hajón.
  4. Az az egy személy meg nyitva hagyja az ajtót egy teljesen ismeretlen területen, mert miért ne.
  5. Ha látod, hogy valaki megfertőződött egy ismeretlen bolygón, ahol a felderítés után sem találtál semmilyen állati életformát akkor biztos hogy nem viszed fel a hajóra.
  6. Ha egy robot megment egy teljesen élettelen bolygón, majd átvisz egy hullahegyen lehet nem árt tőle megkérdezni, hogy mi az ott, vagy meggyanúsítani, hogy ő tette-e, mint az egyetlen túlélő.
  7. A hajón, ami elvileg biztonságos, legalábbis az ismeretlen robot, David ezt mondta, találsz egy Alient, aki előtt lemészárolta az egyik emberedet és az ismeretlen robot kommunikál vele, de azért a kapitány követi őt egy pincébe, ahol a robot még el is mondja, hogy egy összetevő hiányzik ahhoz, hogy sikerüljön a terve, de itt biztos nem gondolsz arra, hogy te vagy az az egy összetevő, hanem bízol a robotban, hogy a tojások teljesen ártalmatlanok.
  8. Amikor visszaértek a hajóra és két darab ugyanolyan kinézetű robotod volt, lehet hogy érdemes pár biztonsági kérdést feltenni neki, mielőtt átadod a hajó irányítását neki, de lehet én vagyok túl elővigyázatos.
Tudom, ez egy film, nem kell mindent komolyan venni, de mégis a sok értelmetlen logikai baki nálam egy kicsit elrontotta az összhatást.
A Prometheusban nem volt ennyi hiba, de nem is volt ilyen izgalmas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése