2016. június 5., vasárnap

Május legjobb filmje

Egy elég erős hónapot zártunk, ami a filmeket illeti májusban. Kijött a Rossz szomszédság 2. része, a World of Warcraftból készített nagyszabású film, az Amerika Kapitány legújabb része, ami szinte felér egy új Avengerssel, de szerintünk van egy film, ami még ezeknél is jobb lett. Íme a hónap top 3-as listája:

3. Warcraft: A kezdetek











Talán az első játékból készült film, ami nem lett katasztrofálisan rossz. Viszont sajnos ez nem jelenti azt, hogy tökéletes. Összességében eltalálták a filmet, izgalmas és látványos volt, de a színészi játékban, az animációban és a karakterkidolgozásban voltak hibák, ezért a mi listánkon csak a 3. helyet tudta megszerezni a játékfeldolgozás.

2. Amerika Kapitány: Polgárháború











A Marvel ritkán hibázik és szerencsére ezúttal sem okoztak csalódást, egy elképesztően izgalmas és fordulatos filmet láthattak a nézők, akik beültek rá a moziban. Látszik, hogy az egész Avengers világ egy jól kidolgozott, előre felépített és kitalált koncepción alapszik, amit tökéletesen visznek a filmvászonra. Nem csak az Amerika Kapitány rajongóinak ajánlom a filmet, viszont a mozi teljes megértéséhez nem árt ha ismerjük az előzményeket. Aki szereti a látványos, tartalmas, izgalmas, akciódús filmeket és esetleg a szuperhősöket, azoknak teljes szívvel ajánlom a filmet.

1. Rendes fickók










Csupán egy könnyed, laza akció-vígjátékról van szó, mégis maga mögé utasította a listánkon a Warcraftot és az Amerika Kapitányt is. Ennek egy egyszerű oka van, a filmet hihetetlenül eltalálták. A színészek (Ryan Gosling és Russel Crowe) úgy játszanak, mintha egész életükben ezt a szerepet gyakorolták volna. Az író és a rendező összhangja végig érződött a filmen. Talán az egyik legjobb, hogy nem akar több lenni a film, mint ami. Legjobban a Deadpoolhoz tudnám hasonlítani, nem csak azért, mert a Deadpool premierje óta nem nevettem ennyit egy filmen, hanem mert ez is valamilyen szinten a film saját műfaját parodizálja ki, úgy hogy még a sztori is izgalmas. Mindenképp érdemes megnézni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése