2014. február 9., vasárnap

A 10 legjobb színésznő

Tegnap megcsináltam, az általam legjobbnak vélt 10 férfi színész listáját, így ma a színésznőkön a sor. Sok hasonló képességű színésznő van, így sokan kimaradtak a kedvenceim közül és nehezen szűkítettem le a listát 10 névre. 

10. Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence-től a kedvenc filmem a Napos Oldal, amivel Oscar-díjat nyert. Nem csoda mivel szinte tökéletesen alakította a kissé bolond, de szerethető főszereplőt, aki a film végére rátalált a szintén problémákkal küszködő Pat-re (Bradley Cooper). Másik leghíresebb filmje az Éhezők viadala, amiért bár nem kapott elismerést, de kasszasiker lett.
9. Nicole Kidman
Nicole Kidman olyan klasszikusokban játszott, mint a Moulin Rouge vagy Az órák, amiért Oscar-díjat is kapott. Rengeteg különböző szerepet eltud játszani, talán az egyik legsokoldalúbb női színész. Összesen háromszor jelölték Oscrar-díjra, amiből egyszer, a már említett Az órák című filmdrámában való alakításáért meg is nyerte.

8. Jessica Chastain
Jessiva Chastain nem tartozik a fiatal színészek közé, de mégis csak az utóbbi időben kapott nagyobb szerepeket, mivel elég későn kezdett színészkedni, pontosabban 33 évesen kapta meg élete első nagyobb szerepét, 2006-ban a Feketeszakál és a Karib-tenger kalózai című filmben kapta. Azóta viszont beindult a szekér és sorra kapja a nagyobbnál nagyobb szerepeket, amelyeket tökéletesen old meg. Talán leghíresebb szerepe a Bin Laden megöléséről szóló Zero Dark Thirty című filmben volt, ami kasszasiker lett.

7. Halle Barry
Halle Barry 1989-ben kapta az első szerepét, amióta folyamatosan kapja a szerepeket, játszhatott a 2002-es James Bond filmben, az X-men-ben és a Felhőatlaszban. Halle Barry-t csak egyszer jelölték Oscar-díjra, még 2002-ben a Szőrnyek keringője című fölm főszereplőjeként, amit meg is nyert.

6.  Angelina Jolie
Angelina Jolie a legbefolyásosabb női színész és a listán szereplő összes színésznőnél híresebb, de nem a legjobb. Sikerének oka részben gyönyörűségének, részben alakításának köszönhető, olyan mint a férfiaknál Brad Pitt, aki szintén nem a legjobb színész, de csábjának köszönhetően napjaink egyik legkeresettebb színésze, tetejébe Angelina Jolie férje is egyben. Angelina Jolie is kapott egy Oscar-díjat, 2000-ben az Észvesztő című filmdrámáért.

5. Kate Winslet
Kate Winslet hasonló korú, mint Jessica Chastain, de mégis jóval több és híresebb szerepet kapott, mivel ő 16 éves kora óta a színészettel foglalkozik. Sőt első igazán nagy filmjére, talán a legnagyobbra, ami a későbbi sikereket meghozta neki, nem is kellett olyan sokat várnia, mivel alig 22 évesen játszhatott főszerepet a Titanic-ban Leonardo DiCaprio-val. Annyira hitelesen játszotta szerepét, hogy Oscar-díjra jelölték, amit végül abban az évben nem sikerült megnyernie, de 11 évvel később A felolvasó című filmért már meg is kapta az elismerést.

4. Emma Watson
Emma Watson a Harry Potter-ben tűnt fel elsőként Hermione szerepében, amit 8 részen keresztül játszott remekül, amivel a világ egyik legismertebb színésznője lett. A könyvből feldolgozott Harry Potter utolsó része a Halál ereklyéi II. rész benne van a világ 10 legnagyobb bevételt termelt filmje között és csak olyan alkotások előzik meg, mint a Titanic vagy az Avatar. Nem csoda, hogy ennyi pénzt hozott a film, mivel egy egész generáció nőtt fel rajta, így az évtized legmeghatározóbb filmje lett, aminek Emma Watson ez egyik főszereplője volt.

3. Emma Stone
Emma Stone egy fiatal, rendkívül tehetséges színésznő, akire még vár az igazán nagy szerep, amivel az átlag felé emelkedhet, mivel kora miatt egyenlőre szinte csak vígjátékokban kapott szerepet, de mindegyikben olyan jól játszik, hogy ő lett 2013 legjobb színésze befektetés szempontjából, mivel minden ráköltött 1 dollár után 30 dollárt hozott, ami 10-szer annyi Adam Slander összegénél, aki mindössze a 3-szorosát hozza. Emma Stone két leghíresebb filmje a Csodálatos Pókember és a Könnyű nőcske.

2. Sandra Bullock
Sandra Bullock 1987 óta színészkedik, és azóta 52 filmben szerepelt, ami átlagosan 2 filmet jelent évenként. Első Oscar-díjára 23 évet kellett várnia első filmje óta, mivel 2010-ben A szív bajnokai című filmdrámáért kapta meg. Legújabb filmjei a Gravitáció, ami az év egyik legjobb filmje lett és a Női szervek, ahol Melissa McCarthy-val játszik zsarut.

1. Natalie Portman
A 32 éves színésznő már egészen kiskora óta színészkedik, egészen pontosan 12 évesen játszott először egy nagyobb filmben, méghozzá Jean Reno-val a Leon, a profiban, ahol egy családi tragédia túlélőjét játssza, akit egy bérgyilkos ment meg. Kedvenc filmem tőle a V, mint Vérbosszú, amiben valami fantasztikusan játszik, de szerepelt még a Star Wars új részeinek I. részében is. 2011-ben megkapta az Oscar-díjat a Fekete hattyúban nyújtott alakításáért. Azért Natalie Portman a legjobb színésznő szerintem, mert még nem láttam tőle rossz alakítást, pedig nem kevés filmje van.

Sajnos, mint a férfiaknál itt is sok jó színésznek kellett kimaradnia a listáról, például személyes kedvencemnek Mila Kunis-nak, Jennifer Aniston-nak, vagy Selena Gomez-nek, aki egyértelműen a legtehetségesebb Disney-sztár.

Bátran mondd el a véleményed a toplistámról, vagy írd meg a te listádat kommentben!

1 megjegyzés:

  1. Hagy abba ....abszolút nem értessz hozzá.....nincs ízlésed....

    VálaszTörlés