2014. február 3., hétfő

2013 legjobb filmjei

2013 legjobb filmjei kategóriák szerint:
Ez csak az én véleményem, nem hivatalos ranglista, kommentben mondjátok el szerintetek, mi volt 2013 legjobb filmje!
Spoiler található a leírásban!

Vígjátékok: 

3. Napos oldal
Ebben a közel sem szokványos vígjátékban a két problémákkal küszködő főszereplő talál egymásra, rendkívül jó humorral fűszerezve. A film felépítése szinte tökéletes, jó forgatókönyv, jó színészi játékok, jó poénok, így nem csoda, hogy az év egyik legjobb vígjátéka lett
2. A Wall Street Farkasa
A film Jordan Belfort valós élettörténetéről szól, aki centes részvények eladásából dollár milliókat szerzett. A film elképesztő energetikussággal indul, majd ugyanezt a tempót 3 órán át a film végéig élvezhetjük, remek humorral fűszerezve, de mégis úgy gondolom, hogy a 3 óra sok volt ennek a filmnek, és talán pont ezért döntöttem, úgy hogy csak a második helyet érdemli meg az évben.
1. Családi üzelmek
A vígjátékok alapfeltétele az, hogy legyen vicces, szórakoztató, és bizony ez volt az év legviccesebb filmje, sőt talán az utolsó film, amin ennyit nevettem, az a Förtelmes Főnökök volt. A humoron kívül egy jól megírt forgatókönyv, jól eltalált történet és jó színészi játék jellemzi a filmet, tehát annak aki sokat szeretne nevetni és egy jó történetet szeretne látni, bátran ajánlom ezt a vígjátékot.

Akciófilmek:
3. A rajtaütés
Furcsának tűnhet, hogy egy indonéz filmet gondolok az egyik legjobbnak, de ez egy igazán jól összerakott film, nekem tetszik az alaptörténet, bár nem sokat törődtek a karakterek kidolgozásával, a forgatókönyvnél, de valahogy ennél a filmnél nem is ez volt a lényeg, ez egy igazán kemény akciófilm, tele verekedéssel, kegyetlenséggel, sebességgel. Jó, ha egy pörgős akciófilmet akarsz nézni.
2. Halálos iramban 6
Megszokott tempó és akció, színészi játék a Halálos iramban sorozattól, nem hiába vált ennyire ismerté a filmsorozat. Nekem az a rész volt az egyik kedvencem, az 1. mellett, ezért foglalja el a 2. helyet.
1. Az elnök végveszélyben
Egy igan izgalmas akciófilm, jó színészekkel, akciójelenetekkel és forgatókönyvvel. Minden szál ott van a helyén, és sok jó poén is van benne, ami bár nem mindig jó egy akciófilmnél, de ebbe valahogy eltalálták és még ez is jól beleillet a filmbe.
Sci-fi:
1. Gravitáció
Bár a film Sci-fi-ként volt hirdetve, de mégsem teljesen illik bele a műfajba, mivel a Sci-fi alapfeltétele, hogy legyen benne olyan gép vagy esemény, ami mostani technológiával kivitelezhetetlen. De ebben a filmben nem volt ilyen jelenet. Ettől függetlenül egy rendkívül izgalmas film, ami 3d-ben még jobban néz ki.
Western:
1. Django elszabadul
Egy átlagos Tarantino filmtől megszokhattuk, hogy máshogy mutatja be a történteket és ez a film sem kivétel. A film rendkívül komor, felkavaró felvezetéssel indul, majd akciójelenetek és humor következik. A szereplőgárda igazán nagy nevekből áll, akik hozzák a tőlük elvárható szintet, sőt talán többet is.
Thriller:
Thriller:
1. Az Argo-akció
Ez az egyetlen kategória, ahol számomra egyértelmű volt a döntés. A film a 70-es évek végén játszódik, amikor véres megtorlások vették kezdetét Iránban, Amerika ellen. A nagykövetségről hat ember megszökik és a Kanadai nagykövetségen keresnek menedéket. A film az ő kimentési akciójukról szól.


Komentben írd le szerinted mi volt 2013 legjobb filmje!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése